Download free pdf of **CBSE Class 2 Multiplication Word Problems Worksheets with answers**. Students can easily get all the Class 2 Maths Worksheets and Exercises in Free Printable ( PDF Format) as per the latest syllabus and examination pattern in CBSE and NCERT pattern. Below you will find all the Multiplication word problems that are asked in 2nd Grade Mathematics Exams Across indian Schools.

## Multiplication Word Problem Worksheets for Class 2 in PDF

Multiplication Word Problems Worksheet for Class 2

Class 2 Multiplication Word Problems Worksheet

Multiplication Word Problems Worksheet Class 2

Multiplication Word Problems for Class 2

### Multiplication Word Problems for Class 2 with answers

**Q.1)** There are 7 eggs on each plate. To find the total number of eggs on 9 plates, we can multiply:

**Answer:** Total eggs = 7 eggs/plate × 9 plates = 63 eggs

**Q.2)** There are 6 fish in each fish tank. To find the total number of fish in 7 fish tanks, we can multiply:

**Answer:** Total fish = 6 fish/tank × 7 tanks = 42 fish

**Q.3)** John drinks 3 liters of water each day. To find how much water he drinks in 2 weeks, we can multiply the daily consumption by the number of days in 2 weeks:

Water in 2 weeks = 3 liters/day × 14 days = 42 liters

**Q.4)** Julie bought 8 t-shirts, and each t-shirt costs 50 Rupees. To find how much money she spent, we can multiply:

**Answer:** Total money spent = 8 t-shirts × 50 Rupees/t-shirt = 400 Rupees

**Q.5)** Mr. Sharma spends 50 Rupees each day for traveling to the office. To find how much he spends after 14 days of work, we can multiply the daily expense by the number of days:

**Answer:** Total expense = 50 Rupees/day × 14 days = 700 Rupees

**Q.6)** One pizza is cut into 8 slices. To find how many slices are in 4 pizzas, we can multiply:

**Answer:** Total slices = 8 slices/pizza × 4 pizzas = 32 slices

**Q.7)** If Mohan reads 100 pages a night, to find how many pages he will have read in two weeks (14 nights), we can multiply:

**Answer:** Total pages = 100 pages/night × 14 nights = 1400 pages

**Q.8)** A sandwich costs 10 Rupees, and Miss Sarita has 200 Rupees. To find how many sandwiches she can buy, we can divide her total money by the cost per sandwich:

**Answer:** Number of sandwiches = 200 Rupees / 10 Rupees/sandwich = 20 sandwiches

**Q.9)** There are 4 seats in each row in a hall. To find the total number of seats in 10 rows, we can multiply:

**Answer:** Total seats = 4 seats/row × 10 rows = 40 seats

**Q.10)** There are 38 boxes on each shelf, and there are 5 shelves. To find the total number of boxes, we can multiply:

**Answer:** Total boxes = 38 boxes/shelf × 5 shelves = 190 boxes

**Q.11)** Mandeep put 27 books in each group in the library, and there are a total of 4 groups. To find the total number of books in the library, we can multiply:

**Answer:** Total books = 27 books/group × 4 groups = 108 books

**Q11:** There are 4 boxes, and each box has 6 apples in it. How many apples are there in total?

**Answer:** 4 boxes × 6 apples = 24 apples

**Q12:** Emily has 3 bags, and each bag has 8 marbles. How many marbles does she have in all?

**Answer:** 3 bags × 8 marbles = 24 marbles

**Q13:** There are 5 students in a classroom, and each student has 9 pencils. How many pencils are there in the classroom?

**Answer:** 5 students × 9 pencils = 45 pencils

**Q14:** A farmer has 7 baskets, and each basket contains 12 eggs. How many eggs does the farmer have in total?

**Answer:** 7 baskets × 12 eggs = 84 eggs

**Q15:** Sarah wants to buy 6 packs of stickers, and each pack has 10 stickers. How many stickers will she have in total?

**Answer:** 6 packs × 10 stickers = 60 stickers

**Q16:** There are 8 toy cars in a store, and each toy car costs $5. How much money do you need to buy all 8 toy cars?

**Answer:** 8 toy cars × $5 = $40

**Q17:** A bakery sells 4 dozen (48) cookies in a box. If they have 6 boxes of cookies, how many cookies do they have in total?

**Answer:** 4 dozen × 6 boxes = 24 dozen cookies = 24 × 12 = 288 cookies

**Q18:** There are 9 trees in a row, and each tree has 7 birds on its branches. How many birds are there in total?

**Answer:** 9 trees × 7 birds = 63 birds

**Q19:** A bookshelf has 10 shelves, and each shelf can hold 15 books. How many books can the bookshelf hold in total?

**Answer:** 10 shelves × 15 books = 150 books

**Q20:** There are 3 bags of candies, and each bag contains 20 candies. How many candies are there in total?

**Answer:** 3 bags × 20 candies = 60 candies